Hytten, der ligger på Hesteheia, 4 km fra Gautefall Skisenter, blev bygget i 1981 af hovedsagligt min Far, Morfar og Mor, mens vi børn bar det meste af skelettet og beklædningen fra den gamle (store) parkeringspladsen til tomten. Hytten, type Osastølen, er produseret af Buen AS fra Bø i Telemark.

Hytten er pladseret c. 250 meter fra parkeringspladsen, der er brøytet gennem hele vinteren. Parkeringspladsen ligger midt i et vidunderligt fjellandskab, med blandt andet 5 km til den unike plads kaldt "Himmelrike". Der er også kun 20 km til Treungen og Nisser, der byder på praktfulde bær-områder.

For vintersport ligger hytten kun 3 km fra løype-netværket til Gautefall Skisenter, der vedligeholder turskiløyper på mellem 3 km til 50 km. Videre råder Gautefall Skisenter over et Slalom-anlegg med c. 7 pister. Vil man køre 35 km kommer man til Vrådal Alpinsenter der råder over endnu fler pister, og har bl.a. Europas første 8 personers stolheis.

Der er ikke indlagt vand eller 220v, og toalettet ligger udenfor. Men af bekvæmligheder kan nævnes at der er propan-komfyr, og LED lamper. Videre er der kun c. 100 meter til nærmeste vandpost med rennende vand, også om vinteren. Den bliver selvsagt opvarmet ved hjælp af en Jøtul vedovn, selvom pejsen også kan benydtes.

Hytten indeholder to dobble soveværelser, og et enkelt. I stuen kan der også ligge to personer. Og som en ægte hytte har den også 'ude-dass'.